Hoe een tuin te plannen?

Het ontwerp van een tuin omvat zowel het harde landschap als de planten erin. Bij de keuze van planten moet rekening worden gehouden met de tuinbouwvereisten van elke individuele plant, inclusief de groeiwijze, levensduur en grootte. Bijna alle tuinen bevatten een combinatie van natuurlijke en kunstmatige elementen. Deze elementen zijn bodem, water en lucht. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met de soort en het type plant dat je kweekt. Hier zijn enkele tips om u te helpen bij het plannen van uw tuin.

Voedselzekerheid en productie hebben meerdere strategieën nodig, maar haalbare benaderingen zijn afhankelijk van de sociale, politieke en economische omstandigheden in een bepaald gebied. Een van de beproefde lokale strategieën is huistuinen. Deze zijn overgenomen door lokale gemeenschappen met beperkte middelen om de honger te verlichten in het licht van een wereldwijde voedselcrisis. In Tadzjikistan waren gezinnen bijvoorbeeld sterk afhankelijk van moestuinen om de voedselzekerheid van het huishouden aan te vullen. Ondanks de gevaren die gepaard gaan met tuinieren, heeft een moestuin een aantal gezinnen geholpen om voedselzekerheid en levensonderhoud te bereiken.

Het ideale klimaat voor een tuin hangt af van het soort planten dat je kweekt. Er zijn twee soorten: kassen en tuinen. Beide typen kunnen zowel binnen als buiten worden gebouwd. Hydrocultuur is een populaire techniek voor watertuinieren. Hydrocultuur is een andere methode waarbij water wordt gebruikt om planten te ondersteunen. Hydrocultuur is de meest voorkomende vorm van watertuinieren. En tot slot gebruiken moerastuinen water voor hydrocultuur. Watertuinen vereisen speciale groeiomstandigheden.

Moestuinen hebben voldoende zonlicht nodig om te gedijen. Bodemvoorbereiding is van cruciaal belang en het is gemakkelijk om afgeleid te worden door onkruid. Voor het planten is het een goed idee om een ​​beetje compost of oude mest aan de grond toe te voegen. Gebruik ook een hark of vork om kluiten los te maken en het oppervlak glad te maken. Er is geen verkeerde manier om te leren tuinieren, dus experimenteer totdat u vindt wat het beste werkt voor uw tuin.

Gezondheidsvoordelen van tuinieren zijn onder meer het verlagen van de bloeddruk, frisse lucht en lichaamsbeweging. Naast de voordelen van zonneschijn en frisse lucht, profiteren tuinders van vitamine D en andere vitamines. Het verbetert ook het dieet, herstelt de behendigheid en verhoogt de kracht en het uithoudingsvermogen. Sommige gezondheidswerkers geloven dat tuinieren zelfs tot werkgelegenheid kan leiden. Vrijwilligers kunnen ouderen helpen bij het beheer van hun tuinen, waardoor beide partijen kunnen profiteren van sociale interactie en producten. En de sociale voordelen gaan verder dan het fysieke aspect van tuinieren.

Het gebruik van tuinen om esthetische redenen kwam in het oude Egypte vaker voor bij de rijken. Veel mensen associeerden bomen en tuinen met goden en geloofden dat de aanwezigheid van bomen in hun tuinen de goden zou behagen. Dit geloof werd ook uitgedrukt door de praktijk van het verbouwen van wijnstokken en wijndruiven. Als gevolg hiervan waren de tuinen van de rijken meestal omgeven door muren. De oude Egyptenaren associeerden bloemen met goden en geloofden dat de aanwezigheid van planten in hun tuin een teken was van hun sociale status.

Een goed onderhouden tuin zal meer aandacht trekken. Over het algemeen zijn tuinen in de buurt van huizen gemakkelijker te onderhouden. Ze hebben geen harde wind en hebben geen laaggelegen gebieden die een vorstzak kunnen creëren. En het weer heeft invloed op hoe vaak de tuin wordt bewaterd. Een goede vuistregel is ongeveer een centimeter regen per week voor de meeste tuinplanten. Als u groenten of bloemen plant, controleer dan de laatste vorstdatum van uw gebied.