DIY houten terras

Houten terrassen worden steeds populairder bij huiseigenaars als een alternatief voor traditionele betonnen of stenen terrassen. Hout is een natuurlijk materiaal en een die duurzaam is, waardoor het een geweldige keuze voor een huis functie. Het is ook meer esthetisch aantrekkelijker dan andere materialen en kan worden gebeitst in een verscheidenheid van kleuren aan uw huis aan te passen. Als u erover denkt om een houten terras op uw eigendom te laten installeren, is hier wat informatie die u zal helpen beslissen of het de juiste keuze is voor u en uw huis.

Wat zijn de voordelen van een houten terras?

-Mooi – Het eerste en meest voor de hand liggende voordeel van een houten terras is dat het mooi is. Een houten terras verhoogt de esthetische aantrekkingskracht van uw huis en creëert een warme en uitnodigende buitenruimte. Een houten dek komt ook in een verscheidenheid van tinten en afwerkingen, zodat u kunt kiezen voor een vlek die het beste past bij het ontwerp van uw huis. -Veelzijdig – Een ander voordeel van een houten terras is dat het zeer veelzijdig is. U kunt verschillende ontwerpen en vormen voor uw dek te creëren, en het materiaal betekent dat het zal duren voor vele jaren en kan gemakkelijk worden aangepast aan eventuele wijzigingen die u wilt maken om uw huis in de toekomst op te nemen.

Waarom is een houten terras een betere keuze?

-Gemakkelijk te onderhouden- Een houten terras is gemakkelijk te onderhouden en vereist weinig onderhoud. U hoeft alleen maar de juiste schoonmaakmiddelen te gebruiken en ervoor te zorgen dat het hout goed is afgedicht om het te beschermen tegen de elementen. -Weinig onderhoud – Een houten terras is weinig onderhoud vergen, wat betekent dat u niet veel tijd en moeite hoeft te besteden aan het onderhoud ervan. U moet het natuurlijk nog wel regelmatig schoonmaken, maar het vereist geen andere specialistische behandelingen. -Duurzaam – Hout is een zeer duurzaam materiaal, dus u weet dat uw terras vele jaren mee zal gaan. Je hoeft je geen zorgen te maken dat het beschadigd raakt als je een houten terras hebt. Vul uw houten terras aan met een houten terrasoverkapping! Erg classy en functioneel. Ga hiervoor langs bij de overkappingoutlet.

Dingen die u moet overwegen voordat u een houten terras installeert

-Vocht – Een ding om in gedachten te houden is dat de houten terras zal worden blootgesteld aan hogere niveaus van vocht. Daarom kan het vochtgehalte in de lucht in uw huis toenemen als het terras niet goed is afgedicht. -Onderhoud – Een houten terras vereist een zekere mate van onderhoud om ervoor te zorgen dat het in goede staat blijft en vele jaren meegaat. U moet het hout elk jaar of elke twee jaar met een afdichtingsproduct behandelen en het wordt aanbevolen het om de 3-5 jaar opnieuw te verzegelen. -Textuur – Een ander punt van overweging is dat houten terrassen een ruwe textuur hebben. Als u denkt aan een gladde afwerking, moet u weten dat dit met hout heel moeilijk te bereiken is.

Soorten hout voor uw terras

-Hardhout – Hardhout, zoals ceder en redwood, is een van de meest gebruikte houtsoorten voor terrassen. Ze zijn sterk, bestand tegen rot en insecten, en relatief goedkoop. -Zachte houtsoorten – Zachte houtsoorten, zoals dennen, sparren en cipressen, worden meer gebruikt voor vloeren binnenshuis. Ze zijn betaalbaar, maar niet zo duurzaam als hardhout. Er zijn een aantal belangrijke dingen die u in gedachten moet houden wanneer u beslist welke houtsoort u voor uw terras wilt gebruiken. U moet een houtsoort kiezen die duurzaam is en bestand tegen de elementen. U moet ook rekening houden met het uiterlijk van het hout en hoe het zal overeenkomen met de esthetiek van uw huis.