Barbecueën en tuinieren

Onder de vele verschillende soorten barbecues, omvat een traditionele Britse stijl het grillen van kip, worstjes en biefstukken. Sommige soorten vlees worden zelfs vermalen tot hamburgers en kebabs. Een vegetarische barbecue daarentegen maakt gebruik van plantaardige producten die speciale aandacht vragen. Sommige soorten vlees worden gemarineerd en ingewreven met kruiden voordat ze worden gekookt, en andere worden tijdens het koken besprenkeld met saus. Vaak worden deze gerechten geserveerd met groenten en brood.

Bij het barbecueën verdampt en druppelt het water dat normaal gesproken aan groenten en vlees kleeft. Dit waterverlies bevordert de vorming van karamelisatiereacties, die de koolhydraten in de groenten omzetten in maltol en furan. De resulterende smaak is nootachtig en vlezig. Bovendien heeft gebarbecued voedsel een kenmerkende verkoling, die optreedt wanneer de langdurige hitte van de barbecue ervoor zorgt dat niet-koolstofatomen in het vlees afbreken en knapperige, zwarte koolstof produceren. Het resultaat is een gegrilde smaak en uitstraling.

Als je een barbecue organiseert, zorg er dan voor dat je je tuin grondig voorbereidt. Een goede hogedrukreiniger kan helpen het vuil op te ruimen en een schoon canvas voor de barbecue te bieden. De meeste succesvolle barbecues hebben een uniform thema of stijl die de smaak van de gastheer weerspiegelt. Maak je eigen barbecueaccessoires om toe te voegen aan het barbecuethema. Het is niet nodig om ze te kopen – er zijn een aantal doe-het-zelf-opties op de markt. Zorg gewoon dat je plezier hebt!

Een ander type barbecue wordt een braai genoemd. In het Afrikaans betekent braai ‘vleesgrill’ en is ontstaan ​​onder de Afrikaner-bevolking in Zuid-Afrika. Zuid-Afrikanen van alle etnische achtergronden hebben deze gewoonte overgenomen en gebruiken een braai in hun dagelijkse keuken. Ook mensen uit andere landen gebruiken een barbecue in een traditionele barbecuestijl. Deze stijl wordt ook wel “Bring and Braai” genoemd, een potluck-feestje of een informele bijeenkomst waar iedereen kan genieten van het smaakvolle aroma van gebarbecued voedsel.

Barbecue is een ouderwetse kookmethode die doet denken aan de eerste methodes van koken op open vuur. Het wordt meestal geassocieerd met plezier, harmonie met de natuur en genieten van het buitenleven. Meestal houdt barbecueën in dat je een gat in de grond graaft, vlees erin legt, het bedekt met bladeren en vervolgens een kolen- of houtvuur aansteekt. Het hele proces kan enkele uren duren, maar als het goed wordt gedaan, is het vlees van de barbecue mals en sappig en smaakt het heerlijk.

De geschiedenis van barbecueën is net zo divers als de keuken. Het heeft een lange geschiedenis en was ooit regionaal ingedeeld. Barbecuestijlen zijn nu een mix van verschillende stijlen en technieken, en het is moeilijk te zeggen in welke regio’s ze als eerste werden toegepast. In het diepe zuiden zijn varken en rundvlees de hoofdingrediënten van de meeste barbecues. In sommige gebieden, zoals Texas en Memphis, werden varkensvlees en kip toegevoegd. En in andere regio’s, zoals Owensboro, Kentucky, wordt schapenvlees aan de mix toegevoegd.

Een zwarte chef-kok met een culinaire achtergrond haalt de krantenkoppen met zijn barbecue in een voormalige Anderson’s Old Fashioned Bar-B-Que. Maar de toekomst van barbecue gaat misschien niet over regionale stijlen, maar eerder over de visie en persoonlijke stijl van elke pitmaster. Dit nieuwe ras van pitmasters bouwt een trouwe aanhang op en ontwikkelt een unieke stijl voor elke locatie. Het is misschien een beetje riskant, maar het is de toekomst van barbecueën.