De voeding van uw hond: Voedingsbehoeften om uw pup gezond en gelukkig te houden

Wanneer u een hond heeft, wordt u verantwoordelijk voor de verzorging van hun voedingsbehoeften. Honden hebben zeer specifieke voedingsbehoeften die verschillen van die van mensen en katten. U moet weten hoeveel, welke soort en hoe vaak u uw hond moet voeren om hem gezond en gelukkig te houden. Omdat er tegenwoordig een breed scala aan producten op de markt is, kan het verwarrend zijn wat uw hond moet eten. Hier is alles wat u moet weten over het juiste voer, de juiste hoeveelheid en de juiste frequentie om uw hond een leven lang gelukkig en gezond te houden.

Ken de voedingsbehoeften van uw hond.

Honden zijn omnivoren, wat betekent dat ze zowel plantaardige als dierlijke producten kunnen eten. Hun voedingsbehoeften verschillen van die van carnivoren (katten) en herbivoren (koeien en schapen). De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid eiwitten voor honden is ongeveer 25%. Koolhydraten moeten ongeveer 45% van de voeding uitmaken. Vetten moeten ongeveer 20% van de voeding uitmaken. Deze aanbevelingen voor vetarm hondenvoer zijn gebaseerd op de hoeveelheid eiwitten en vetten die door honden worden gemetaboliseerd.

Hoeveel moet u uw hond te eten geven?

De hoeveelheid die u uw hond geeft, hangt af van de leeftijd, de grootte, de stofwisseling en het activiteitenniveau van de hond. Er zijn dus geen harde en snelle regels. De regel die u altijd moet volgen is om uw hond de hoeveelheid te geven die nodig is om een gezond lichaamsgewicht te behouden. Mensen overvoeren hun honden vaak omdat ze hen liefde willen tonen. Helaas is overvoeding een veel voorkomende oorzaak van zowel overgewicht als voedingstekorten. Als uw hond te zwaar is, helpt minder voeren om hem weer op een gezond gewicht te krijgen. Als uw hond ondergewicht heeft of u wilt een sterkere groei stimuleren, geef hem dan meer te eten.

Soorten hondenvoer

Er zijn een paar verschillende soorten commercieel verkrijgbaar hondenvoer. De eerste twee zijn droog en nat hypoallergeen hondenvoer. De derde is halfvochtig hondenvoer. En de vierde is hondenvoer in blik. Een vijfde type is zelfgemaakt hondenvoer. Droogvoer is het meest voorkomende type hondenvoer. Het is een goede keuze voor de meeste volwassen honden. Droog hondenvoer is verpakt als brokken (kleine stukjes) of koekjes (vaste stukjes). Nat hondenvoer is hondenvoer in blik dat meer lijkt op stoofvlees dan op tonijn in blik. Nat hondenvoer is het beste voor puppy’s en senior honden. Halfvochtig hondenvoer is verpakt als vaste stof of als paté. Het is een goede keuze voor alle honden. Hondenvoer in blik is goed voor puppy’s, drachtige of zogende honden en senior honden. Zelfgemaakt hondenvoer is als u het voer van uw hond helemaal zelf maakt. Hondenvoer voor puppy’s, drachtige of zogende honden en senior honden moet minder eiwit en meer koolhydraten bevatten.

Voedingsfrequentie voor uw volwassen hond

De frequentie van de maaltijden van uw hond hangt af van het soort voer dat u geeft en de grootte en gezondheid van uw hond. Nat hondenvoer wordt meestal één keer per dag geserveerd. Als u uw hond natvoer geeft, geef dan geen droogvoer. Nat hondenvoer wordt meestal één keer per dag gegeven voor kleine honden en twee keer per dag voor grote honden. In blokjes gesneden of gepureerd vochtig hondenvoer kan voor kleine honden twee keer per dag worden gegeven. Voor grote honden, voer vochtig hondenvoer één keer per dag. Halfvochtig hondenvoer moet ten minste eenmaal per dag worden gegeven. Halfvochtig hondenvoer kan op elk moment van de dag gevoerd worden. Droge brokken kunnen één of twee keer per dag worden gevoerd.

Hoe vaak moet je een puppy voeren?

Puppy’s groeien zeer snel, bijna als een exponentiële curve. De voedingsbehoeften van een puppy zijn veel groter dan die van een volwassen hond. U moet een puppy dus vaker voeren. U kunt uw puppy drie keer per dag voeren als u hem halfvochtig of vochtig voer geeft. Als u hem droge brokken geeft, kunt u hem beter twee keer per dag voeren.

Conclusie

Huisdieren zijn als familieleden en moeten als zodanig worden behandeld. Hoewel het misschien veel werk lijkt om uw hond gezond te houden, is het een kleine prijs voor het hebben van zo’n trouwe en liefdevolle metgezel. Door uw hond de juiste voeding te geven, zorgt u ervoor dat u aan zijn voedingsbehoeften voldoet. Hoeveel u uw hond moet voeren, hangt af van zijn leeftijd, grootte, stofwisseling en activiteitsniveau.