Een boeket bestellen? Zo blijft het langer mooi!

Of u nu bloemist bent of klant, boeketten vers houden is een uitdaging. Hier zijn enkele tips om de levensduur van uw boeket te verlengen. Dit zijn de beste manieren om een boeket langer mooi te houden en om er het meeste uit te halen! Of je nu bloemen geeft of ontvangt, je wilt dat die stelen zo lang mogelijk meegaan. Er is immers niets triester dan een mooie bloem die nauwelijks tijd heeft om volledig te bloeien voordat ze sterft. Gelukkig ziet uw boeket er met een paar eenvoudige trucs en tips dagenlang op zijn best uit in plaats van urenlang!

Ververs het water

Water is essentieel voor het leven, en ook voor de gezondheid van de bloemen. Ververs het water minstens eenmaal per week. Bloemen hebben vers water nodig om te drinken, dus u voorkomt verwelking en stervende bloemen als u het water regelmatig ververst. U moet het water ook verversen als uw bloemen in een decoratieve schaal of vaas staan. Dit water kan bacteriën bevatten die de bloemen kunnen beschadigen. U hoeft niet steeds al het water te verversen. Voeg gewoon genoeg water toe zodat de bloemen nauwelijks onder water staan. Het water moet lauw zijn.

Houd het uit direct zonlicht

Hoewel het mooi is dat uw bestelde plukboeket prachtig op tafel staat, droogt direct zonlicht de bloemen uit en verwelken ze sneller. U kunt uw boeket ook op een schaduwrijke plek zetten, bijvoorbeeld bij een raam met ochtend- of vroege middagzon. Als u geen andere optie hebt dan het in direct zonlicht te zetten, zorg er dan voor dat u het water vaker ververst, want dan droogt het water veel sneller uit.

Zet de vaas niet te vol

Wanneer u bloemen in een vaas zet, moet u ervoor zorgen dat er voldoende ruimte is om het water te laten circuleren. Als de vaas te vol is, beginnen de stelen tegen elkaar aan te schuren, waardoor de bloemen sneller verwelken. U loopt ook het risico de stelen en bloemen te beschadigen als u te veel bloemen in één vaas zet. Als uw boeket te groot is voor een bezorging, kunt u de stelen zo afsnijden dat er maar een paar bloemen tegelijk uit de vaas steken.

Voeg bloemenvoeding toe

Als u van plan bent uw bloemen langer dan een week te bewaren, zult u bloemenvoedsel aan het water willen toevoegen om ervoor te zorgen dat het boeket vers blijft. Bloemenvoeding is een soort meststof die speciaal is samengesteld om uw boeket gezond en levendig te houden. Het is misschien verleidelijk om een algemene plantenmeststof aan het water toe te voegen, maar dat zal niet zo nuttig zijn omdat de formule niet is ontworpen voor bloemen.

Bewaar het op een droge plaats

Als u uw boeket cadeau geeft, kunt u het in een cadeauzakje of decoratieve mand doen. Denk eraan dat u het op een koele en droge plaats wilt bewaren. Bewaar het boeket niet in de buurt van een warmtebron, zoals een oven, open haard of radiator. Bewaar uw boeket ook niet in direct zonlicht.

Conclusie

De beste manier om een boeket langer vers te houden, is het water regelmatig te verversen. Ververs het water eens per week, of vaker als het boeket in een zeer decoratieve vaas staat. Houd het boeket ook uit direct zonlicht en zorg ervoor dat het water in de vaas goed kan circuleren. Voeg tot slot bloemenvoeding aan het water toe en bewaar het boeket op een droge plaats. Met deze tips kunt u de levensduur van uw boeket verlengen en uw geliefden langer laten glimlachen met verse bloemen!