De kunst van de tuin

De kunst van de tuin is een oude praktijk die al millennia duurt. De creativiteit van de tuinman wordt ontketend als de planten, texturen en geuren in overvloed aanwezig zijn. Geen twee tuinen zijn hetzelfde en elke tuinier brengt zijn of haar eigen individuele stijl aan tafel. Door de geschiedenis heen is tuinieren een tijd van experimenteren geweest en nieuwe soorten planten komen altijd voort uit selectieve kruisingen door plantenveredelaars. Nieuwe soorten planten zijn nu resistent tegen plagen, ziekten en gevaren voor het milieu.

The Art of the Garden gaat over het kweken van bloeiende planten, fruit, groenten en bloemen voor consumptie of weergave. Er zijn verschillende soorten tuinen, van bloembakken en patio’s tot atria, kassen en meer. Als u een kas heeft, kunt u het hele jaar door tuinieren. Het is een activiteit die mensen van alle leeftijden kan inspireren om hun creativiteit te ontdekken en meer te weten te komen over de natuur. Dus waarom zou u vandaag niet uw eigen tuin beginnen?

Er zijn veel verschillen tussen landbouw en tuinieren, maar beide hebben betrekking op het cultiveren van de aarde voor verschillende doeleinden. In de VS verwijst landbouw naar het op grote schaal verbouwen en oogsten van gewassen, terwijl tuinieren het kweken van planten is voor persoonlijke consumptie en genot. Tuinieren gebruikt echter veel kleinere schalen, een beperkte hoeveelheid kapitaal en slechts een paar eenvoudige hulpmiddelen. En, het kan heel lonend zijn. Neem dus de tijd om meer te leren over de Kunst van de Tuin en hoe u deze kunt gebruiken om uw levensstijl te verbeteren.

Groentetuinieren is een uitstekende manier om een ​​grote verscheidenheid aan verse en heerlijke producten te krijgen. Afgezien van de vele voordelen van moestuinieren, helpt het u een gevarieerd en voedzaam dieet te behouden en vermindert het de uitgaven voor voedsel. Producten van eigen bodem zijn veel beter dan alles wat je in de supermarkt kunt kopen. En als bonus kun je verschillende soorten kiezen, wat de producten nog lekkerder en gezonder maakt. Zo bespaar je op je boodschappenbudget en krijg je elke dag verse producten.

De kunst van het tuinieren gaat terug tot de oudheid. Oude Egyptische grafschilderingen tonen lotusvijvers met rijen palmbomen. De Perzische tuintraditie was wijdverbreid en stond bekend als “paradijstuin”. Theophrastus, een filosoof, en de filosoof Alciphron, de filosoof, schreven allemaal over de kunst van het tuinieren. In het oude Rome waren de hangende tuinen een groot wereldwonder. Ondanks de wijdverbreide populariteit van de kunsten, was de praktijk niet beperkt tot één cultuur.

In het Midwesten maakt het klimaat het mogelijk om van april tot oktober groenten te telen. Met de juiste planning kan het seizoen aanzienlijk worden verlengd door herfst- en voorjaarsgewassen te planten. Een kas of container kan worden opgezet om zelfs in de winter een groeiruimte te bieden. Als je in een warm en vochtig klimaat leeft, kan het moeilijk zijn om te bepalen wanneer je bepaalde groenten moet planten. In dit geval zou een zuidelijke of oostelijke blootstelling ideaal zijn. Dit zou worden beschermd door de gebouwen aan weerszijden en een boom aan de andere kant.