De juiste tuinplanten kiezen

Bij het kiezen van de juiste tuinplanten, moet u een paar dingen weten over hun verzorging, groei en uiterlijk. Als u jonge kinderen heeft, kunt u overwegen planten te planten die ze niet beschadigen. Er zijn verschillende groepen tuinplanten die zowel veilig als kosteneffectief zijn. Ze omvatten het warme seizoen, het koele seizoen en eenjarigen. Er zijn ook veel gevestigde tuinplannen beschikbaar. Hoewel het verleidelijk kan zijn om met zaden te beginnen, moet je er rekening mee houden dat sommige zaden te klein zijn en moeilijk te hanteren kunnen zijn. Anderen kunnen een lange tijd nodig hebben om te rijpen.

Om uw tuin te beginnen, leert u over de winterhardheidsschaal van planten en bekijkt u plantlabels om hun vereisten te bepalen. Bepaalde planten zijn bijvoorbeeld niet compatibel met andere vanwege hun grootte of lichtbehoefte. Een hoge tomatenplant kan bijvoorbeeld een struikboonplant in de schaduw stellen. Veel tuinders vermijden dit probleem echter door planten zorgvuldig uit elkaar te plaatsen, kleine planten te planten of door creatief te zijn met hun aanplant. Hieronder vindt u enkele tips voor het selecteren en onderhouden van de juiste tuinplanten voor uw groeiomstandigheden.

Geur is voor veel mensen een van de aantrekkelijkste kenmerken van een tuin. Geuren van bloemen en bladeren zijn de primaire focus van geurende tuinen. Sommige zijn zelfs opgericht ten behoeve van blinden. Terwijl sommige geurende planten hun geur afgeven in de volle zon, moeten andere worden gekneusd of aangeraakt voordat ze hun geur afgeven. In ieder geval worden ze meestal gekweekt in verhoogde bedden, binnen het bereik van bezoekers. U kunt ook denken aan een geurplant in een tuin die niet bedoeld is voor kinderen.

Bij het kiezen van de juiste tuinplanten is het belangrijk om groenten te kiezen die gemakkelijk te verzorgen zijn en veel voedsel produceren. Raadpleeg bij het plannen van uw tuin uw plaatselijke Coöperatieve Uitbreidingsservice om de juiste groenten en planten voor uw klimaat te bepalen. Naast groenten moet je vruchtdragende planten kiezen, omdat ze zeer productief zijn. Als je bloemen en fruit wilt kweken, kun je allerlei soorten groenten planten die zowel lekker als gezond zijn.

Wanneer u uw tuinplanten plant, moet u rekening houden met hun USDA-winterharde zones. Als u in een zonnig gebied woont, moet u de planten kiezen die in dat klimaat gedijen. Als je bijvoorbeeld in een gematigd gebied woont, kun je in maart tomaten en paprika’s planten en kun je nog verwachten dat ze in juni en juli bloeien. Maar als je klimaat te koud is, moet je ze in het late voorjaar planten. Denk er bij het planten van een bloeiende plant aan om deze goed water te geven en het gebied te mulchen om te voorkomen dat de plant uitdroogt.

Het kiezen van tuinplanten is een avontuur. Neem de tijd, bedenk wat je planten nodig hebben en hoe je wilt dat ze eruitzien. Kies nooit alleen de eerste die je ziet. Maak een plan en kies vervolgens de planten dienovereenkomstig. Door onze artikelen over plantenverzorging en -ontwerp te lezen, maakt u kennis met veel gewaardeerde planten en krijgt u ideeën over hoe u ze in uw tuin kunt gebruiken. U kunt ook overwegen om eenjarige planten te gebruiken om seizoensgebonden persoonlijkheid aan uw tuin toe te voegen. Dit is vooral handig voor beginners.

Andere planten zullen strijden om ruimte. Radijs zal bijvoorbeeld concurreren met tomatenplanten, dus kies een plek uit de buurt van deze groenten. Hetzelfde geldt voor wortelen en paprika’s. Deze planten hebben verschillende bodemgesteldheden nodig om goed te kunnen groeien. Houd daarnaast rekening met het weer voordat u kiest welke planten u in uw tuin wilt planten. Afgezien van deze factoren kunnen bieten, tomaten, bloemkool en broccoli niet goed met elkaar overweg.

Als je genoeg ruimte hebt, kun je overwegen een groente-, kruiden- of bloementuin aan te leggen. Begin met te bepalen welke van deze het aantrekkelijkst en gezondst zijn voor uw gezin. Bepaal vervolgens wat voor soort bloemen je wilt laten groeien. Er zijn eenjarigen en vaste planten, en u zult moeten kiezen wat in uw specifieke klimaat zal gedijen. Elk type tuin heeft zijn eigen onderhoudseisen. Een groente- of kruidentuin vraagt ​​veel meer aandacht dan een bloemperk.

Een ander type tuin is een dierentuin. Deze tuinen bevatten wilde dieren. Sommige van deze planten worden gekweekt voor wetenschappelijke doeleinden, terwijl andere puur voor menselijk genot worden gekweekt. Je kunt deze planten zelfs op een kleuterschool laten groeien! Er zijn genoeg redenen om een ​​tuin aan te leggen, en sommige zijn zelfs eetbaar! Zorg er wel voor dat je planten kiest die niet alleen mooi zijn, maar ook gezond voor je lichaam. Dus, ga tuinieren en begin met planten!