De juiste manier om verschillende soorten tuinplanten te kweken

Er zijn veel redenen om tuinplanten te kweken. De meeste mensen zijn gepassioneerd door de esthetiek en gezondheidsvoordelen van verschillende planten. Planten die vlinders en bijen aantrekken zijn het populairst, omdat ze gemakkelijk te kweken zijn en nuttige insecten aantrekken. Veel bloemen hebben mooie geuren, waardoor ze wenselijk zijn voor tuinen. Ze kunnen bij sommige mensen echter ook allergische reacties veroorzaken. Daarom is het belangrijk om de juiste manier te kennen om verschillende soorten tuinplanten te kweken.

In formele tuinen zijn planten gerangschikt in regelmatige rijen en patronen. Informele tuinen zijn geplant in stuifzanden en bosjes. Klompjes van één type plant worden samen geplant met oneven aantallen andere planten. Een bloembed bestaat bijvoorbeeld voornamelijk uit twee soorten planten: rozen en lelies. Deze regeling staat bekend als een informele tuin, omdat het informeel en vrij van regels is. Het is een goede manier om uw kinderen te interesseren voor tuinieren en de natuur.

Muurpeper is een veelzijdige plant die goed gedijt in warme omstandigheden. Ze kunnen verschillende bodemgesteldheden verdragen en geven een tuin een andere uitstraling. Muurpeper is ook geweldig voor rotstuinen, omdat ze rechtop groeien, zodat ze overtollig water in de tuin kunnen kanaliseren. Ze produceren ook interessante, kleurrijke bloemen in de zomer en herfst, en ze zien er ook geweldig uit als sierplanten. Als u geen klusjesman zoekt om u te helpen met uw tuin, kunt u deze planten online kopen bij Stokes Seeds.

De penta’s, ook bekend als Egyptische starflower, zijn een andere favoriet. Deze Afrikaanse planten worden vaak op het hele Arabische schiereiland gekweekt. Ze groeien in de volle zon, maar kunnen nog steeds levendige kleuren produceren. Ze zijn winterhard tot zones 4-7. Ze zijn ook geweldig voor containers. Het zijn uitstekende achtergrondplanten voor landschappen. Ze kunnen worden gebruikt om schaduwrijke gebieden te vullen of als brandpunten in tuinen. Wees dus creatief en kies vandaag nog de juiste planten voor uw tuin. Er zijn zoveel opties om uit te kiezen, dat u er zeker een zult vinden die bij uw persoonlijke smaak past.

Een andere belangrijke overweging is het soort ondersteuning dat u uw planten geeft. Sommige planten hebben meerdere ondersteuningsniveaus nodig. Je kunt meerdere takken aan elkaar knopen of bamboescheuten aan elkaar knopen om een ​​statief te vormen, terwijl andere een tipi-achtige ondersteuning nodig hebben. Als je niet wilt dat je planten langbenig of slap zijn, kun je ze in de buurt van hogere, veerkrachtigere planten planten. Op deze manier zullen uw planten niet strijden om hulpbronnen met concurrerende planten.

Coreopsis is een andere geweldige bloeiende plant. Ze worden tot drie voet lang en bloeien langer dan de meeste vaste planten. Deze plant is een goede keuze voor beginners, omdat de bloemen langer blijven staan. Je kunt meerdere planten kopen voor in de tuin, en je kunt ze delen met andere mensen. Overweeg een paar dagen voordat u uw tuin plant, een paar daglelies toe te voegen. De daglelies zijn een prachtige bloeiende plant om in de buurt te hebben.