Tuintips – Hoe u uw tuin kunt verbeteren met tuinplanten

Er is een grote verscheidenheid aan tuinplanten die elke tuin zullen verfraaien. De scharlaken pronkboon is een uitstekend voorbeeld. Jonge peulen kunnen vers worden gegeten of aan de wijnstok worden gelaten om te rijpen tot stevige droge bonen. Ze zien er ook spectaculair uit wanneer ze op een latwerk of de veranda-leuning zijn getraind. Squash- en okraplanten zijn zowel eetbare als sculpturale accentplanten. Als u deze laatste laat groeien, kunt u zelfs voorkomen dat uw gazon er overgroeid uitziet!

Gedroogde kalebassen hebben bijvoorbeeld kleine zaadjes die rammelen als ze worden geschud. Deze planten groeien goed op latwerk en zorgen voor een uitnodigende overgang naar uw tuin. Zorg ervoor dat u deze plant niet overbeplant met doornen, omdat dit de indeling van uw tuin kan belemmeren. Het geluid van een wind die door je tuin waait is mooi meegenomen! Bomen zijn ook uitstekende keuzes voor tuinen omdat ze een reeks rustgevende geluiden bieden. Ze hebben ook heel weinig onderhoud nodig en verspreiden zich vanzelf.

Uitzetten is ook een handige optie voor sommige planten. Uitzetten voorkomt dat stengels breken of floppen en voorkomt dat planten op de grond vallen. Als je groot wilt worden, kun je een paar bamboescheuten aan elkaar knopen om de basis van superhoge planten te ondersteunen. Een andere optie is om kwetsbare planten in de buurt van hogere en hardere bomen en struiken te plaatsen. Staken zijn een geweldige manier om wat extra steun aan uw tuinplanten toe te voegen.

Houseleek is een andere plant met een grappige naam: het is een vaste plant in de zones 3-8. Het groeit als een dichte mat en zendt in de zomer bloemstelen uit. Het is ook een geweldige plant om bijen en vlinders aan te trekken. Het is een van de meest geurige en voedselrijke vaste planten en u zult genieten van de verscheidenheid aan kleuren die het produceert. Je kunt maximaal vijf of zes zaden op één locatie planten en ze zullen zich jaar na jaar vermenigvuldigen.

Het kweken van eetbare planten is niet alleen gunstig voor de gezondheid van uw gezin, maar kan u ook geld besparen op boodschappen. Als je planten wilt kweken die kunnen worden geconsumeerd, kun je overwegen een tuin te laten groeien op een prominente plek zoals de tuin. Als je niet veel ruimte hebt, overweeg dan om containers of verticale tuinen te gebruiken. Ook zijn er fruitbomen voor grotere tuinen, waardoor er een mooie siertuin ontstaat. U moet echter beslissen welk doel u voor ogen heeft voordat u begint met tuinieren.

Je kunt ervoor kiezen om hoge planten achter in het bed te plaatsen en korte voor. Als u uw tuin echter zo plant dat deze er van binnenuit goed uitziet, moet u kortere planten dichter bij het huis plaatsen. Een eilandbed heeft bijvoorbeeld hoge planten in het midden en kleinere aan de randen. Dit zorgt voor meer variatie in de topografie van het bed. Ten slotte is het belangrijk om te onthouden dat uw tuin een weerspiegeling van u is, dus u moet uw beplanting zorgvuldig plannen.