De betekenis van inspiratie in tuinieren

Het woord “inspiratie” heeft veel betekenissen. Het is een directe, goddelijke invloed op ons leven. Maar het wordt soms verkeerd gebruikt, waardoor de definitie vervaagt. Hier zijn enkele van de meest voorkomende misvattingen over de term. Om de betekenis van inspiratie te begrijpen, moet je begrijpen hoe het werkt. Inspiratie is een positieve invloed die creatief denken kan stimuleren. De eerste stap om naar deze inspiratie te handelen, is je ervan bewust te zijn.

De schoonheid van de natuur heeft kunstenaars lang geïnspireerd. Beroemde schilders lieten zich inspireren door landschappen en tuinen. De Canadese kunstenares Monique Martin baseert veel van haar projecten op de natuur. Haar kunstwerken zijn geïnspireerd door flora en fauna en verbinden deze symbolen met historische gebeurtenissen, sociale kwesties en andere universele thema’s. Met haar multi-media artistieke capaciteiten is haar kunst tentoongesteld in tien landen. Ze combineert schilderkunst, beeldhouwkunst, grafiek, installatie en boeken maken.

De definitie van inspiratie is subjectief en de kenmerken ervan verschillen van persoon tot persoon. Het woord wordt soms gebruikt om elke gemoedstoestand te beschrijven. Als we het bijvoorbeeld hebben over het creativiteitsproces, noemen wetenschappers het vaak transpiratie. Sommigen zeggen dat één procent van creativiteit inspiratie is en 99 procent inspanning. Andere auteurs stellen dat transpiratie essentieel is voor het creatieve proces. En in die zin is het logisch om de oorsprong van inspiratie en het proces dat volgt te begrijpen.

Hoewel het idee van inspiratie vaak mythisch is, is het niet het resultaat van goddelijke of mythische krachten. In plaats daarvan is inspiratie het resultaat van een verrassende interactie tussen informatie en kennis. Of het nu een boek is of een prachtige natuurlijke omgeving, het is essentieel om de geest voor te bereiden voordat je een inspirerende ervaring aangaat. Als je op zoek bent naar inspiratie, zijn hier een paar manieren om aan de slag te gaan. De eerste stap is om je bewust te worden van je persoonlijke passies.

Inspirerende mensen geven aan creatiever te zijn dan niet-geïnspireerde mensen. En de inspiratie neemt toe met uitvinders die octrooien hebben. Voor degenen die al patenten hebben, wordt inspiratie geassocieerd met een hogere patenthouder. Het schrijven van voorbeelden geproduceerd door geïnspireerde mensen is waarschijnlijker creatief dan degenen die dat niet zijn. Daarnaast voorspelt inspiratie de technische kwaliteit van een product. En geïnspireerde schrijvers zijn efficiënter en besteden minder tijd aan pauzeren. Dit resulteert in een productiever creatief proces.

Een andere manier om inspiratie te begrijpen, is door het doel en de functie ervan te definiëren. In eenvoudiger versies dient inspiratie de functie van het bewegen naar een doelobject, terwijl het in meer complexe vormen mensen helpt om nieuw gewaardeerde kwaliteiten tot uitdrukking te brengen. In statistische zin is inspiratie de springplank van creativiteit. Dit wil niet zeggen dat we de ideeën van iemand anders blindelings moeten volgen. Het concept is heel eenvoudig, maar het is essentieel om de aard van inspiratie te begrijpen en hoe deze zich verhoudt tot het bereiken van persoonlijke doelen.

De psychologische wetenschap van inspiratie is goed ingeburgerd. Het is geconceptualiseerd in diverse literatuur, geoperationaliseerd met een empirisch gevalideerde maatstaf en gekoppeld aan creativiteit in meerdere populaties. Als zodanig biedt het een solide basis voor de neurowetenschap van inspiratie. En als je je afvraagt ​​wat ons precies inspireert, overweeg dan deze voorbeelden: