Hoe houdt u uw kunstkerstboom het hele seizoen fris en donzig?

Een frisse kunstkerstboom kopen is een belangrijk onderdeel van de feestdagen. Het is tenslotte iets wat je een aantal weken voor en na Kerstmis zult zien. Hij moet er op zijn best uitzien! Om ervoor te zorgen dat uw kunstboom zo lang mogelijk meegaat, moet u een aantal stappen ondernemen voordat u hem voorgoed opbergt. Zodra u deze stappen hebt genomen, zal het opbergen van uw boom voor het volgende jaar veel gemakkelijker zijn. Lees verder voor meer informatie over hoe u uw kunstboom van november tot januari fris en donzig kunt houden!

Ververs het water, vaak!

Het water in de standplaats van uw boom zal na verloop van tijd vuil worden. Vuil water leidt tot een vuile boom, dus is het belangrijk om het water zo vaak mogelijk te verversen. Idealiter zou u het water om de paar weken moeten verversen. Zo blijft uw boom fris.

pluizen en schudden

Als u wilt dat uw boom er op zijn best uitziet, moet u hem opschudden. Na een paar weken wordt uw boom minder pluizig, dus moet u hem uitschudden en opschudden om hem er weer vol uit te laten zien. Door de boom op te schudden ziet hij er vol en luchtig uit. Bovendien ruikt uw boom dan weer fris.

Draai de boom

Als u een kunstboom hebt met een draaibare standaard, kunt u de boom eens per week draaien. Door de boom te draaien blijft hij vol en fris. Door de boom op een draaiende standaard te draaien, verplaatst u het water in de boom, zodat hij fris en schoon blijft.

Pak de boom opnieuw in

Na de feestdagen wilt u uw kunstboom opnieuw inpakken, zodat u hem volgend jaar weer kunt gebruiken. Als u uw boom in een doos bewaart, zorg er dan voor dat de boom in plastic is verpakt voordat u hem in de doos doet. Zo beschermt u de boom en gaat hij langer mee. Zodra uw boom in plastic is gewikkeld en ingepakt, is hij klaar om te worden opgeborgen tot volgend jaar!

inpakken en opbergen

Als u van plan bent uw kunstboom op te slaan, zorg er dan voor dat hij schoon en droog is. Als u een kunstboom hebt die jaar na jaar wordt gebruikt, kunt u overwegen een zak aan te schaffen die speciaal is ontworpen om kunstbomen te beschermen en op te bergen. U kunt ook overwegen een kerstboomzak aan te schaffen. Kerstboomzakken worden gebruikt om kunstbomen in op te bergen. Ze hebben een rits waarmee u de boom vers kunt houden terwijl hij wordt opgeslagen.

Conclusie

Uw kunstboom fris en donzig houden is gemakkelijk als u een paar eenvoudige tips volgt. Eerst en vooral moet u het water in de standaard regelmatig verversen. Zo blijft uw boom zo lang mogelijk fris. Als uw boom minder pluist, kunt u hem pluizen en schudden. U kunt uw boom ook op een draaiende standaard zetten. Zo blijft hij vol en fris. Zodra uw boom schoon en droog is, kunt u hem opbergen in een doos of een boomzak kopen om hem te beschermen tegen beschadiging. Met deze tips kunt u uw kunstkerstboom zo lang mogelijk fris en donzig houden. Zo gaat uw boom langer mee en ziet hij er nog beter uit naast het miniatuur kerstdorp dan aan het begin van het seizoen.