7 tips om met diabetes type 2 om te gaan

Er zijn verschillende risicofactoren die kunnen leiden tot het ontwikkelen van diabetes type 2. Het is echter ook belangrijk op te merken dat je helemaal geen risicofactoren hoeft te hebben om diabetes type 2 te ontwikkelen. Het is een aandoening die iedereen op elk moment in zijn leven kan krijgen. Iedereen – jong of oud, rijk of arm – kan diabetes type 2 krijgen zegt de dietist. Er zijn wereldwijd miljoenen mensen met diabetes type 2, en helaas blijft dit aantal toenemen. Dit gezegd zijnde, zijn er enkele dingen die u nu kunt doen om u te helpen beschermen tegen het ontwikkelen van de ziekte. Gezond eten en actief blijven helpen uw bloedsuikerspiegel onder controle te houden en verminderen uw risico om type 2 diabetes te ontwikkelen.

Eet gezond

De eerste stap om jezelf te beschermen tegen het ontwikkelen van diabetes type 2 is gezond eten. Dit betekent een verscheidenheid aan fruit, groenten, peulvruchten, volle granen, noten en zaden eten. Beperk uw inname van rood vlees, zuivelproducten en ander vet voedsel. Zorg ervoor dat u veel vezels eet. Vezelrijke voedingsmiddelen zijn goed voor het reguleren van je bloedsuiker. Ze helpen voorkomen dat uw bloedsuiker te hoog stijgt en vervolgens te laag daalt, wat een van de belangrijkste oorzaken is van type 2 diabetes. Als u te zwaar of zwaarlijvig bent, loopt u ook meer kans om diabetes type 2 te ontwikkelen. Zorg er dus voor dat u bij de keuze van uw voedingsmiddelen kiest voor voedingsmiddelen die minder vet bevatten.

Actief blijven

Om diabetes type 2 te voorkomen is actief blijven net zo belangrijk als gezond eten. Als u niet actief bent, gebruiken de spieren in uw lichaam niet genoeg glucose. Na verloop van tijd wordt uw lichaam minder gevoelig voor de aanwezigheid van glucose in het bloed. Ter compensatie gaat uw alvleesklier meer insuline afscheiden. Dit kan leiden tot een aandoening die bekend staat als insulineresistentie. Insulineresistentie is een van de belangrijkste oorzaken van diabetes type 2. Als u overgewicht of obesitas heeft, is het extra belangrijk om actief te blijven. Een van de beste manieren om diabetes type 2 te voorkomen is het verminderen van uw lichaamsgewicht. U kunt dit doen door gezond te eten en actiever te zijn.

Omgaan met stress

Stress is een andere risicofactor die tot diabetes type 2 kan leiden. Het is echter belangrijk op te merken dat niet alle stress tot diabetes leidt. Er zijn verschillende soorten stress, en alleen soorten waarbij sprake is van hoge niveaus van cortisol (het stresshormoon) leiden tot type 2 diabetes. Als u stress ervaart in uw leven, kunt u maatregelen nemen om deze te beheersen. Dit zal helpen voorkomen dat het een probleem wordt dat leidt tot type 2 diabetes. Enkele van de beste manieren om met stress om te gaan zijn: Genoeg slaap krijgen. Voldoende slaap kan helpen je cortisolniveau te verlagen. Dit kan helpen voorkomen dat stress een probleem wordt in je leven. Gezond eten en actief blijven. Bewegen en gezond eten zijn twee van de beste manieren om stress los te laten. Met iemand praten. Als je het gevoel hebt dat je moeite hebt om met stress om te gaan, dan is het belangrijk om er met iemand over te praten. Met iemand anders over je stress praten is een geweldige manier om het van je af te zetten. Dit is vooral belangrijk als je stress een schadelijk niveau bereikt.

Let op uw gewicht

Als je overgewicht hebt, is het belangrijk om op je gewicht te letten omdat je daardoor meer kans hebt om diabetes type 2 te ontwikkelen. U kunt dit doen door gezond te eten, regelmatig te bewegen en uw alcoholgebruik te beperken. Als u zwaarlijvig bent, is het extra belangrijk om op uw gewicht te letten. Als u zwaarlijvig bent, loopt u een veel groter risico om diabetes type 2 te ontwikkelen. Als u te zwaar bent, kunt u proberen wat gewicht te verliezen voordat het overgaat in zwaarlijvigheid. Als u zwaarlijvig bent, kunt u proberen af te vallen door een gezond dieet en lichaamsbeweging. Probeer ongeveer 10% van uw lichaamsgewicht te verliezen. Dit kan helpen uw risico op het ontwikkelen van diabetes type 2 te verlagen.

Ken uw familiegeschiedenis

Als iemand in uw familie diabetes type 2 heeft, is de kans groter dat u de ziekte zelf ook krijgt. Het goede nieuws is dat u er iets aan kunt doen. U kunt beginnen met gezond te eten en actiever te zijn om de ziekte te voorkomen, of u kunt beginnen met het controleren van uw bloedsuiker om te voorkomen dat de ziekte toeneemt. Uw bloedsuiker onder controle houden is een van de beste manieren om te voorkomen dat diabetes type 2 zich ontwikkelt. Als diabetes type 2 in uw familie voorkomt, moet u met uw arts praten over regelmatige tests. Dit zal u helpen de ziekte in een vroeg stadium op te sporen, wanneer ze het best te behandelen is.

Laat uw bloed controleren

Bloedonderzoek is een gemakkelijke manier om de vroege tekenen van diabetes type 2 op te sporen. Uw arts zal uw bloed testen op verschillende markers die op de ziekte wijzen. Zo kunt u de ziekte in een vroeg stadium ontdekken, wanneer ze het best te behandelen is. Bloedonderzoek is vooral belangrijk als u overgewicht of obesitas hebt. Dit zijn twee risicofactoren die tot diabetes type 2 kunnen leiden. Als u risico loopt, is het belangrijk om uw bloed regelmatig te laten controleren. Dit is een van de beste manieren om diabetes type 2 te voorkomen.

Conclusie

De beste manier om uzelf te beschermen tegen het ontwikkelen van diabetes type 2 en leververvetting symptomen is gezond eten en actief zijn. U moet ook proberen uw stressniveau te beheersen, uw gewicht in de gaten houden en uw familiegeschiedenis kennen. Laat vooral regelmatig uw bloed controleren. Als u risico loopt, kunt u maatregelen nemen om de ziekte te voorkomen voordat deze zich verder ontwikkelt. Deze tips kunnen u helpen uzelf te beschermen tegen deze slopende ziekte.